Gastronomie je ideálním místem pro rychlé nalezení práce nebo i částečné dočasné brigády. V kuchyni je totiž opravdu víc práce, než byste si dokázali na první dobrou představit a také proto se spousta společností snaží najít další pracovní kapacitu, kterou buď brigádně či na plný úvazek může využít. Co se od vás ale čeká, pokud se chcete ujmout nabídky práce v gastronomii?

Základní požadavky na práci v gastronomii

U základních požadavků se rozhodně nejedná o nic individuálního, co by si vymýšlela nebo vynucovala přímo konkrétní společnost, ale povětšinou jde o nutné hygienické a správní povinnosti. Jakmile se chcete ujmout práce či brigády v gastronomii, tak se od vás bude požadovat především platný potravinářský průkaz.

V kompletní zkratce jde o průkaz, který vám vydává váš obvodní, popřípadě dětský, pokud nejste plnoletí, lékař. Občas může dokonce požadovat další vyšetření a testy, pokud jste prošli před delší dobou určitými nemocemi. Základním pravidlem ale je, že jste nebyli nedávno nebo dokonce chronicky nemocní nějakou infekční nemocí. Například pokud jste prošli žloutenkou nebo podobnými nemocemi, tak můžete na potravinářský průkaz dlouho zapomenout.

Jaké požadavky mohou mít různá místa?

Pokud nemáte ještě žádné zkušenosti a dovednosti, tak je pro vás možná lepší volba menšího či středně velkého města. Zajímavým městem je pro tyto práce Ostrava. Jedná se o velké město, kde takové nabídky máte šanci naprosto pravidelně najít, ale zároveň to není město velikosti či náročnosti Brna a Prahy. Zde se od vás očekává, že přijdete na svoje místo a dobře víte co dělat. Volte proto raději pro svoje první práce v gastronomii klidně lokality, kde se můžete „oťukat“ bez šíleného stresu v plně vytížených kuchyních velkoměst.