Zařizujete si bar, truck, fast food, kavárnu nebo restauraci? Pak potřebujete korporátní oděvy pro své zaměstnance. Co všechno můžete pořídit?
Jak nakupovat kuchařské oblečení?
Kuchařské oblečení je vlastně taková uniforma pro kuchaře. Čepice, zástěra, rondon a kalhoty jsou základ. Pak samozřejmě záleží na pojetí a stylu daného podniku či šéfkuchaře, který však sám o sobě z velké části udává směr restaurace. Někteří nenosí čepici, jiným stačí jen zástěra alespoň do běžného provozu a rondon si vezmou při výjimečných příležitostech. Mezi kuchařské oblečení však patří i triko, které by mělo být komfortní, protože v kuchyni se hodně pohybujete a v místě je i docela vedro. Co se týká barev, převládá elegantní bílá barva, často je ale viděna i černá nebo šedivá či vzor zvaný pepito.
Kuchařský rondon – jaký vybrat?
Zastavme se u obleku pro šéfkuchaře. Klasický kuchařský rondon může být pánský či dámský. Jde o oděv, který se zapíná na dvě řady knoflíků, či se někdy používají i patentky, což je pak jednodušší, takže rondon působí elegantně jako košile. Jednodušší formou jsou i jednořadé varianty nebo klasické haleny. Jestli vybíráte rondon pro svého šéfkuchaře, samozřejmě volíte barvu, pak necháte vyšít jméno, případně logo či další design na míru vašim představám. Vcelku by vše mělo ladit, tudíž z tohoto hlediska volíte i barvu. Následně se k oblečení kuchařů doladí i oděvy číšníků a dalšího personálu restaurace, aby byl korporátní efekt kompaktní. Kde najdete bohatý výběr oblečení pro kuchaře? Na stránkách Fomi.cz, kde nabízí rondony, kalhoty, kuchařské zástěry, trika, mikiny, vesty, čepice i šátky. Na míru vám zhotoví i personalizaci v podobě loga, firemního designu apod. V nabídce jsou rovněž i oděvy pro další profese související s gastro a hotelnickým prostředím.